4 интериорни решения за подреждане на хол от 20 кв. м.

4 интериорни решения за подреждане на хол от 20 кв. м.

Местенето в нов дом е предизвикателство, но още по-труден е изборът как да подредим мебелите така, че да бъде уютно, удобно и практично и да изглежда просторно и красиво. Холът е мястото, където прекарваме най-много време със семейството. Обикновено в новите жилища той се нарича дневен тракт (около 20 кв. м) и включва хол с мека мебел, място за хранене и кухненски кът за приготвяне на храната. С помощта на тези 4 интериорни решения вашият хол ще бъде добре организиран и много практичен.

 

Вариант 1: Хармоничен и удобен хол
За да постигнете интериорно решение за хармоничен и удобен хол трябва зоната за почивка с дивани и меки мебели да бъде разположена на разстояние от входната врата. Книгите и декоративните предмети следва да са организирани на стелажи, които са покрай стените срещу зоната за почивка и гостната. Телевизорът е закачен на стената и се явява като композиционен център и декоративен елемент в хола. Най-добре е срещу него да бъдат разположени диванът и други меки мебели. Ако желаете да разделите помещението на две, тоест да обособите холът от кухненската част, достатъчно е да поставите декоративен скрин зад облегалката на дивана. Така той ще раздели на помещението на две функционални зони и ще ви осигури нужното пространството и усещане за уют.

 

Вариант 2: Хол и трапезария в едно
Обикновено в този случай стаята е разделена на три функционални зони: гостна с диван и мека мебел, трапезария с маса за хранене и столове и кухненска част с шкафове за съхранение на съдове и прибори и плотове за готвене. Най-добрият вариант е кухненската част да бъде
обособена отделно, а трапезарията (масата за хранене) да бъде в близост до холната част. Ако помещението е дълго, разположете масата за хранене зад дивана. Така ще имате изглед към телевизора и същевременно ще имате пространство за движение при сервиране от кухненската част.

 

Вариант 3: Правоъгълен хол
Ако холът ви е с формата на правоъгълник, много лесно ще организирате интериора. Препоръчва се зоната на трапезарията да е разположена недалеч от входната врата, а зоната за почивка – в противоположния край на хола с всичко необходимо като мебели, шкафове и др. Добре е диванът да е разположен с гръб към зоната за трапезарията, която е в периферията на хола и така визуално разделя пространството на отделни зони.

 

Вариант 4: Квадратен хол
Ако вашият хол е с квадратна форма, основните мебели и предмети се разполагат равномерно по периметъра на стаята. Така холът изглежда много просторен и светъл. Подходящата подредба на дома осигурява нужния уют и спокойствие, а това е изключително важно за щастието на семейството ни!