Модерен интериор на апартамент в затворен комплекс

Модерен интериор на апартамент в затворен комплекс

Модерните апартаменти често имат минималистичен стил на обзавеждане, който е изчистен от излишни декорации и добавки. Как се постига това и има ли достатъчно място за съхранение? Отговорът и на двете е „ДА“. Вижте как да го постигнете.

  • Модерни идеи за интериор на апартаменти в затворени комплекси

Няколко идеи, малко любов и вашият апартамент в затворен комплекс в София ще бъде като от списание. Ето няколко страхотни идеи за модерен дизайн на апартамента, който използва максимално малко пространство по стилен и забавен начин.

  • Стойте далеч от струпването на мебели и вещи

Тъй като модерните апартаменти имат по-малко място, трябва да сведете до минимум количеството на нещата, с които разполагате. Всички ние имаме склонност да събираме вещи, които не ползваме. Отделете време, за да преминете през всичко и преценете дали наистина искате да го запазите.

Когато се опитвате да решите дали имате нужда от дадена мебел, или не, не забравяйте да бъдете реалисти. Елементи, които само заемат място и не се ползват като масички за кафе, за четене и прочие, трябва да бъдат отстранени. Вместо тях избирайте мебели, които са многофункционални и практични за дома (например допълнителни места за съхранение, шкафчета и др.)

Хубаво е да имате декоративни елементи, но нека те не са струпани по секции, лавици и други.

  • Създайте отличителни цветови схеми

Модерният интериор в апартаментите налага стените в повечето жилищни сгради да са в бяло или в много светли тонове. По този начин се придава индивидуалност на пространството и се акцентира с различни мебели по индивидуални цветови схеми, които придават уют и характер на мястото.

Какви цветове да подберете за обзавеждането? Синьото създава усещане за спокойствие, а в комбинация със зелени или земни тонове придава уют. Златистите тонове също предразполагат към отпускане и топлина. Помнете, че колкото по-чисти цветове използвате (като бяло, сиво), толкова по-минималистичен вид ще придадете на вашия апартамент.

  • Използвайте текстури

Текстурата рядко се използва в интериора на модерните жилища или в апартамент в затворен комплекс. Ако се доверите на различни текстури, ще разчупите формата. Какво имаме предвид? Спомнете си за атмосферата на селските къщи и райони, в които се създава приятна обстановка благодарение на недовършена дървесина, естествени влакна и други видове текстури.

Стъкло, пластмаса и елегантно дърво за финал са чудесни комбинации за модерен дизайн. Смесете текстурите им и ще усетите визуално удоволствие. Добавете килими, завеси и помислете как всяка текстура в дадената стая контрастира и допълва останалите елементи от интериора.

Помнете, че когато говорим за интериор на дома, по-малкото винаги е повече. По-изчистен дизайн, по-модерен дом, повече уют и повече пространство за вас и вашите близки!